BACK

CALL 0800 626 668

CASE STUDY

Christchurch Botanic Gardens Visitor Centre

Mammoth Panel Absorber was a key acoustic solution for the Christchurch Botanic Gardens Visitor Centre.

Background

Mammoth NOVAhush was proud to be part of the acoustic solution for the inspiring Christchurch Botanic Gardens Visitor Centre.

The ethereal beauty of this public building was designed by Patterson Associates with the acoustic engineering of Marshall Day who utilised NOVAhush Panel Absorber behind its stunning leafy ceiling pattern to discreetly reduce noise reverberation in its busy public spaces. 

Mammoth NOVAhush Panel Absorber is available in white, black or grey and can be supplied either unfaced or with a facing in white or black. For the design of the Botanic Gardens Visitor Centre  both facing colours were considered to subtly accent the distinctive leaf motif.

The Gardens Visitor Centre won a John Scott Award for Public Architecture at The New Zealand Architecture awards.

Black or White

Available in black & white, the designers considered both colour options of panel absorber behind their ceiling fascia.

A Stunning Effect

Mammoth Panel Absorber behind the laser cut ceiling fascia that is so definitive of the new Christchurch Botanic Gardens Visitor Centre.